Ombre powder brows

De behandeling

”De gemiddelde duur van een behandeling duurt ca 2 tot 3 uur”

Tijdens de behandeling bespreken we eerst eventuele contra-indicaties.
We bespreken jouw wensen en verwachtingen.
Vervolgens gaan we de vorm van de wenkbrauw bepalen dit houdt in dat wij de wenkbrauwen uitmeten, afmeten en voortekenen zodat je kunt zien hoe de vorm zal gaan worden.
Het pigment waarmee gepigmenteerd gaat worden zal zo worden gekozen dat het past bij de natuurlijke kleur van de wenkbrauwen en de huid.
Hierbij maken we gebruik van een kleuren kaart en/of testen we een aantal kleuren op het voorhoofd.
Indien je akkoord gaat met de vorm en de kleur, starten we de semi permanente make-up behandeling.
Na afloop bespreken we de nazorg instructies en krijg je nazorg zalf mee naar huis welke gebruikt mag worden tijdens het genezing proces.

De nabehandeling

”De gemiddelde duur van nabehandeling duurt ca 1 uur”

De tweede behandeling volgt na gemiddeld 6 weken. Tijdens de tweede behandeling worden de wenkbrauwen gecorrigeerd want het pigment dat tijdens de eerste behandeling is aangebracht zal na 1 maand ongeveer 30-40% van zijn kleur hebben verloren.

Tijdens de tweede behandeling zullen alle puntjes op de i worden gezet en kunnen de vorm en kleur eventueel worden aangepast.
Gemiddeld blijven de wenkbrauwen 1,5 jaar tot 3 jaar mooi. Er wordt wel geadviseerd om 1 keer per jaar een nabehandeling uit te laten voeren omdat de gepigmenteerde haartjes licht vervagen door celvernieuwing van de huid, door zonlicht en/of het vele gebruik van bijv. sauna. 

De voordelen van ombre (powder) brows zijn dat het geleidelijk aan vervaagd dus er is geen kans op kale plekken in de wenkbrauw.
En zijn er bij WJ Beauty Tilburg verschillende technieken mogelijk. Denk hierbij aan strak aangezette wenkbrauwen of een natuurlijk effect zonder harde contouren (soft shading)

In sommigen gevallen is semi permanente make-up niet mogelijk.

 

  Wat zijn ombre powder brows?

  Ombre powder brows is een semi-permanente make-up behandeling waarbij op een heel subtiele wijze pigment aangebracht wordt in de huid. Het lijkt als het ware als of je de wenkbrauwen met een wenkbrauw poeder hebt ingekleurd wanneer de wenkbrauwen volledig zijn genezen (na het genezingsproces).

  Hierbij houden wij rekening met de natuurlijke kleur van het wenkbrauw haar en de haarkleur maar ook met het huidtype, dit alles met als doel om tot zo een natuurlijk mogelijk resultaat te bekomen.

  Deze techniek, de powder brows, is erg populair en is een van de meest gekozen technieken op gebied van semi permanente make-up.
  Ombre (powder) brows zijn geschikt voor ieder huidtype.

  Contra- indicaties:

  * Hemofilie of andere bloedstollingsziekten
  * Chronische huidziektes
  * (contact)allergieën
  * Immuunstoornis
  * Hart- en vaatafwijkingen
  * Gebruik van bloedverdunners of antistollingsmiddelen. Bij bloedverdunners is het soms mogelijk om de dosis tijdelijk te verlagen voor de behandeling. Bespreek dit eerst met uw huisarts.
  * Zwangerschap en periode van borstvoeding
  * Diabetes: bij diabetes is het mogelijk om PMU te laten zetten indien de diabetes stabiel is en het helingsproces van de huid niet is aangetast.
  * Huidproblemen rondom het te behandelen gebied zoals zwellingen of andere vormen van irritatie.
  * Alcohol en koffie: 24 uur voor de behandeling geen alcohol drinken. Dit werkt bloedverdunnend. Dit geldt ook voor energiedrank (red bull etc.)
  * Staar of glaucoom bij eyelinerbehandelingen
  * Koortslip bij lipbehandelingen
  * Antibioticakuur: 2 weken na de kuur kan de behandeling plaatsvinden.
  * Chemokuur, de behandeling kan voor of na het behandelingstraject plaatsvinden. Alleen met toestemming van de oncoloog

  Bij twijfel vragen wij om telefonisch contact op te nemen of te e-mailen naar info@wjbeauty.nl

  FAQ

  Staat jouw vraag er niet tussen? Wij zijn altijd bereikbaar om alle vragen te beantwoorden. Je kunt ons contacteren door middel van email, Whats app of telefoon. 

  Hoelang duurt een behandeling?

  Ongeveer 2 a 3 uur

  Is de behandeling pijnlijk?

  Ieder mens heeft een andere pijngrens zodoende zal voor de een voelbaarder zijn dan voor de ander.

  Hoelang gaan ombre powder brows mee?

   1,5 tot 2 jaar. Aangeraden wordt om 1 keer in het jaar een touch-up uit te laten voeren en blijven de wenkbrauwen strak en verzorgd. Bij een vette huid zal een touch-up eerder nodig zijn.